» mapa sajta
     TEHNIČKA UPUTSTVA

» Bezbedonosno rukovanje UGI
...................................................
» Deblokada regulatora
...................................................
» Uputstvo u slučaju pojave
  opasnih situacija
...................................................
» Procedure u slučaju opasnosti

  | Deblokada regulatora

U slučaju prekida u isporuci gasa dolazi do blokade regulatora pritiska. Da bi se gas mogao koristiti u domaćinstvu, nakon puštanja gasa u mrežu, potrebno je izvršiti deblokadu regulatora.

Uzrok prestanka protoka gasa odnosno dejstvo donje ili gornje blokade dešava se u slučaju nestanka gasa u mreži ili prisustva previsokog pritiska u instalaciji.

Ako je dejstvovala donja blokada, dugme 1 se pomerilo na dole suprotno od označene strelice, lagano povući dugme 1 u smeru strelice, čuje su šum gasa koji puni komoru. Kod dođe do prestanka šuma potrebno je pustiti dugme i time je izvršena deblokada.

Ako je dejstvovala gornja blokada, dugme 2 se pomerilo suprotno od označene strelice, povući dugme 2 u smeru strelice, čuje se metalni zvuk aktiviranja gornje blokade. Nakon toga deblokirati donju blokadu kako je opisano, dakle povući dugme 1 u smeru strelice.

Ako prethodnim radnjama niste uspeli deblokirati regulator preporučujemo da pozovete distributera koji će regulator dovesti u ispravno stanje.Početna Distributivna gasovodna mreža Cenovnik Kako postati korisnik? Tehnička uputstva Gasni uređaji Kontakt
     2009 © Interklima, d.o.o. All rights reserved                                                                                                                                                                 www.interklima.rs