» početna strana

» mapa sajta
delatnost poslovni rezultati zaposlenje zaposlenje
 
„Interklima” je privatna porodična firma osnovana šezdesetih godina prošlog veka. Postoji i radi u kontinuitetu više od 40 godina.
Krenuvši iz male kućne radionice „Interklima” je svoje postojanje započela davne 1967. godine kao samostalna zanatska radnja.
Firma je nastala od tri porodične radnje, sa po pet radnika u svakoj, prerastajući u organizaciju koja danas broji preko 130 radnika. Radnje su bile članice zanatskih zadruga „Univerzal“, „Zanat“ i „29. Novembar“ iz vremena sedamdesetih godina.
Od 1982. godine u saradnji sa Eberhardom Šprengerom budući osnivači firme, radili su na obradi „Reknagela“ – priručnika za grejanje i klimatizaciju. Tako je firma svoju delatnost proširila i na grafičku delatnost u cilju izdavanja i štampanja stručne i tehničke literature.
Godine 1990. registrovano je privatno preduzeće „Interklima“.
1993. godine svečano je otvoren poslovni prostor na sadašnjoj lokaciji – u ulici Kneza Miloša 161 u Vrnjačkoj Banji.
Od 2005. godine do danas organizacija „Interklima” gradi distributivnu gasovodnu mrežu na teritoriji Vrnjačke Banje i 2007. godine postaje ovlašćeni distributer prirodnog gasa na toj teritoriji.
2008. godine otvoren je novi poslovni prostor na uglu ulica Gočke i Olge Jovičić u Vrnjačkoj Banji, za energetsku delatnost tačnije sektor za gas, bliže centru grada.
2008. godine organizacija „Interklima” proširuje poslovni prostor na lokaciji u Vrnjcima izgradnjom 3 objekta za proizvodnju i opremu koju poseduje.


 
PREDUZEĆE ZA INŽENJERING I PROMET - INTERKLIMA D.O.O. • Kneza Miloša 161 Vrnjačka Banja, Srbija • tel. 036 632 442, fax 036 632 444 • info@interklima.rs